ФКК Козјак

 

ФКК Козјак Куманово

За Фото Кино Клуб  “Козјак“ – Куманово:

Фото кино клуб Козјак – Куманово се оформува во година 1948 и до ден денес опстојува со своите активности. Клубот Козјак во денешно време се регистрира како еден од најактивните и најбројните клубови во Македонија. Од него произлегуваат фотографи и филмски уметници кои му се познати на светот со своите вонредни дела. Низ годините, клубот организира и учествува во многубројни клубски, меѓуклубски и меѓународни изложби, кои резултираат со награди, дипломи и признанија за нашите членови. Веќе неколку години континуирано клубот организира меѓународни изложби, меѓу кои и една од најпрестижните изложби на фотографии “Фото Салон“.

Состаноци: Вторник, Четврток, Сабота – 20.00 часот

Адреса: ФКК Козјак
Ул. Тане Георгиевски 25 / Народна Техника
1300 Куманово

Email: pcckozjak@gmail.com

Web: www.kozjak.mk
Претседател: Ангеловски Дејан,
Генерален секретар: Краљевски Дејан,

Членови:

 • Дејан Ангеловски
 • Дејан Краљевски
 • Глигор Максимовски
 • Филип Илиевски
 • Марјана Павличек
 • Милош Нешковски
 • Виктор Трајковски
 • Ивана Богдановска
 • Иван Михајловиќ – Ефто
 • Драган Денковски
 • Мила Николиќ
 • Мартин Давитковски
 • Вањо Стоилковски
 • Игор Тимчевски
 • Меланија Мркоњиќ
 • Милена Ѓорѓевска
 • Мирослав Величковски
 • Стефан Николиќ
 • Мери Николиќ
 • Крунислав Пешевски
 • Предраг Тасевски
 • Анастасија Атанасова
 • Анастасија Џартова
 • Ивица Димитријевиќ
 • Тодора Арсовска

Comments are closed.