Денови на Македонската Фотографија


Листа на примени и наградени автори на ДМФ 2021

Листа на наградени учесници на ДМФ 2021 по категории

Пропозиции и пријава за „Денови на македонска фотографија“ 2021

58ми „Денови на македонска фотографија“ 2020 – фотогалерија

58ми Денови на македонска фотографија“ 2020

Галерија од жирирањето во „Кинотека на Македонија“…

Раде Луковиќ, Зоран Ивановски, Владимир Арсовски, Дејан Колевски, Иван Блажев , 8.08.2020г.

Пропозиции и пријава за „Денови на македонска фотографија“ 2020

57ми Денови на македонска фотографија

57ми „Денови на македонска фотографија“ 2019

PDF документ за наградените фотографии од каталогот.

Денови на македонската фотографија 2018

56 тата Државна изложба на фотографии „ Денови на македонска фотографија 2018“ оваа година се одржа во Тетово, по 23 години од последната ваква манифестација во овој град. Од 9ти до 14ти јуни, во „ Уметничка галерија Тетово“ беа изложени делата на примените и наградените автори. Во склоп на манифестацијата е и изложбата „ Актуелен момент во македонската современа фотографија“ во Галерија на НЛБ Банка во Скопје која се одржа од 30 ти август до 9ти септември . На истото место од 10ти до 20ти август членовите на Фото клубот ЕЛЕМА за првпат пред македонската публика се претставија со својата изложба „ЕЛЕМА Монохроматик“ која веќе беше прикажана во повеќе земји.
Повеќе »