Резултати од ДМФ 2019

 

Резултатите од жирирањето за 57мите „ Денови на македонска фотографија “ 2019 одржано на 13 април 2019 во Центарот за култура „ Марко Цепенков “ во Прилеп.

                                

                                                  ЛИСТА НА ПРИМЕНИ и наградени  УЧЕСНИЦИ НА ДМФ 2019 (по припадност)

             

 

АВТОРИ

КЛУБ/САМ.АВТОР

Конкуренција

ТЕМА

НАСЛОВ на ФОТО

НАГРАДИ

 

 

 

 

 

 

 

1

Александар ГАРЕВСКИ

сам.автор

сениорска

Поединечна

Портрет на око

 

2

Александар ГАРЕВСКИ

сам.автор

сениорска

Поединечна

9(9) портрети на Ана- Црвено

Втора награда за поединечна

3

Анита ПАЛЧЕСКА

сам.автор

сениорска

Документарна

Bunny safe

Прва награда за документарна

4

Влатко ДЕКОВ

сам.автор

сениорска

Поединечна

Слобода

 

5

Влатко ДЕКОВ

сам.автор

сениорска

Поединечна

Здраво

 

6

Влатко ДЕКОВ

сам.автор

сениорска

Поединечна

Изгубени во водата

 

7

Дејан КОЛЕВСКИ

сам.автор

сениорска

Колекција

Москва 1

 

8

Дејан КОЛЕВСКИ

сам.автор

сениорска

Колекција

Москва 2

 

9

Дејан КОЛЕВСКИ

сам.автор

сениорска

Колекција

Москва 3

 

10

Иван ВУКЕЛИЌ

сам.автор

сениорска

Колекција

Римски врски 1

Прва награда за колекција

11

Иван ВУКЕЛИЌ

сам.автор

сениорска

Колекција

Римски врски 2

Прва награда за колекција

12

Иван ВУКЕЛИЌ

сам.автор

сениорска

Колекција

Римски врски 3

Прва награда за колекција

13

Иван ВУКЕЛИЌ

сам.автор

сениорска

Поединечна

Црно-бело

 

14

Иван ВУКЕЛИЌ

сам.автор

сениорска

Поединечна

Старецот и  морето

 

15

Катја ШТРКОВА-КОЧОВСКА

сам.автор

сениорска

Колекција

Nature 1

 

16

Катја ШТРКОВА-КОЧОВСКА

сам.автор

сениорска

Колекција

Nature 2

 

17

Катја ШТРКОВА-КОЧОВСКА

сам.автор

сениорска

Колекција

Nature 3

 

18

Катја ШТРКОВА-КОЧОВСКА

сам.автор

сениорска

Поединечна

Agatha Christie

 

19

Катја ШТРКОВА-КОЧОВСКА

сам.автор

сениорска

Поединечна

Light

 

20

Катја ШТРКОВА-КОЧОВСКА

сам.автор

сениорска

Поединечна

Исчекување

 

21

Мимоза ЧОЛАК

сам.автор

сениорска

Документарна

Fourplay

 

22

Мимоза ЧОЛАК

сам.автор

сениорска

Колекција

Ние 2

Диплома за колекција

23

Мимоза ЧОЛАК

сам.автор

сениорска

Колекција

Ние 3

Диплома за колекција

24

Мимоза ЧОЛАК

сам.автор

сениорска

Колекција

Ние 4

Диплома за колекција

25

Наташа ГЕЛЕВА

сам.автор

сениорска

Поединечна

Солза

 

26

Душан ДОЦЕВСКИ

Ф7 Куманово

сениорска

Документарна

Ѓ. Иванов

 

27

Душан ДОЦЕВСКИ

Ф7 Куманово

сениорска

Колекција

Стубла 02

 

28

Душан ДОЦЕВСКИ

Ф7 Куманово

сениорска

Колекција

Стубла 2016

 

29

Душан ДОЦЕВСКИ

Ф7 Куманово

сениорска

Колекција

Стубла 01

 

30

Душан ДОЦЕВСКИ

Ф7 Куманово

сениорска

Поединечна

Острово

 

31

Душан ДОЦЕВСКИ

Ф7 Куманово

сениорска

Поединечна

G/V… 2014

 

32

Вацлав ЛУКИЌ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Атмосфера 1

Втора награда за колекција

33

Вацлав ЛУКИЌ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Атмосфера 2

Втора награда за колекција

34

Вацлав ЛУКИЌ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Атмосфера 3

Втора награда за колекција

35

Владимир АРСОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Iceland 1 ( People & water )

 

36

Владимир АРСОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Iceland 2 ( People & water )

 

37

Владимир АРСОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Norway storm ( People & water)

 

38

Владимир АРСОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Shepard 1

 

39

Владимир АРСОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Shepard 2

 

40

Дејан ГИЛЕСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Дрво и снег 1/2019

Диплома за колекција

41

Дејан ГИЛЕСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Дрво и снег 2/2019

Диплома за колекција

42

Дејан ГИЛЕСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

Дрво и снег 3/2019

Диплома за колекција

43

Зоран ИВАНОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Гнездо

 

44

Кирил ШТРКОВ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

MOB HIGH 7

Трета награда за колекција

45

Кирил ШТРКОВ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

MOB HIGH 8

Трета награда за колекција

46

Кирил ШТРКОВ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Колекција

HIGH KEY 2

Трета награда за колекција

47

Кирил ШТРКОВ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Мимикрија

 

48

Кирил ШТРКОВ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Ребрендирање

 

49

Кирил ШТРКОВ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Паратисима

 

50

Раде ЛУКОВИЌ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Алојз

 

51

Сања БУТЕРИН

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Woman in black

 

52

Цветан ГАВРОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Документарна

Заедно

 

53

Цветан ГАВРОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Поглед 14

Трета награда за поединечна

54

Цветан ГАВРОВСКИ

ФК ЕЛЕМА

сениорска

Поединечна

Во чест на Макс Еве

 

55

Димче КОРУНОСКИ

ФК Охрид

сениорска

Поединечна

Four tables and the man

 

56

Вера ХРИСТОВСКА

ФК С.Н. Стив-Битола

сениорска

Поединечна

Премин

 

57

Зоран ЗДРАВЕВ

ФК Широк агол – Штип

сениорска

Поединечна

Сончев ден 2

 

58

Зоран ЗДРАВЕВ

ФК Широк агол – Штип

сениорска

Поединечна

Жолто на плаво

 

59

Михаил БУНТЕЈСКИ

ФК Широк агол – Штип

сениорска

Поединечна

Изгубен во времето (автопортрет)

 

60

Тоши ТРАЈЧЕВ

ФК Широк агол – Штип

сениорска

Поединечна

Огледало

 

61

Виктор НАЛЕВСКИ

ФКК Битола

сениорска

Колекција

Карадак 1

Диплома за колекција

62

Виктор НАЛЕВСКИ

ФКК Битола

сениорска

Колекција

Карадак 2

Диплома за колекција

63

Виктор НАЛЕВСКИ

ФКК Битола

сениорска

Колекција

Карадак 3

Диплома за колекција

64

Катарина МАВРОВСКА

ФКК Битола

сениорска

Поединечна

Лео 2

 

65

Коста ДУПЧИНОВ

ФКК Битола

сениорска

Колекција

Nostalgia 1

 

66

Коста ДУПЧИНОВ

ФКК Битола

сениорска

Колекција

Nostalgia 2

 

67

Коста ДУПЧИНОВ

ФКК Битола

сениорска

Колекција

Nostalgia 3

 

68

Коста ДУПЧИНОВ

ФКК Битола

сениорска

Поединечна

Surface

 

69

Коста ДУПЧИНОВ

ФКК Битола

сениорска

Поединечна

1 up

 

70

Коста ДУПЧИНОВ

ФКК Битола

сениорска

Поединечна

Triangle Square

Диплома за поединечна

71

Виктор ТРАЈКОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Street 01

 

72

Виктор ТРАЈКОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Street 02

Прва награда за поединечна

73

Глигор МАКСИМОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Колекција

Хипик

 

74

Глигор МАКСИМОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Колекција

Панкер

 

75

Глигор МАКСИМОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Колекција

Фраер из Стубле

 

76

Глигор МАКСИМОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Door Waiting

Диплома за поединечна

77

Глигор МАКСИМОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Artist

 

78

Глигор МАКСИМОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Кош

 

79

Дејан АНГЕЛОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Документарна

Concert 2018-01

 

80

Дејан АНГЕЛОВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Павликени

 

81

Дејан КРАЉЕВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Circles in Mall

 

82

Дејан КРАЉЕВСКИ

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Moarning Cleaning

Диплома за поединечна

83

Ивана БОГДАНОВСКА

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Акт -1-06

 

84

Марјана ПАВЛИЧЕК

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

The Hand

 

85

Марјана ПАВЛИЧЕК

ФКК Козјак

сениорска

Поединечна

Shadow

 

86

Биљана ЈУРУКОСКИ

ФКК Прилеп

сениорска

Поединечна

Wild Beauty

 

87

Игор СТОЈКОВСКИ

ФКК Прилеп

сениорска

Поединечна

EMILY

 

88

Зоран АНДОНОВ

Фото група Чкрап

сениорска

Документарна

Аперкат

 

89

Анастазија ГЕГОВСКА

сам.автор

младинска

Поединечна

Турција 1

Диплома за поединечна (младинска)

90

Анастазија ГЕГОВСКА

сам.автор

младинска

Поединечна

Бијонсе

 

91

Филип ЛАФАЗАНОВСКИ

сам.автор

младинска

Поединечна

Портрет 1

 

92

Филип ЛАФАЗАНОВСКИ

сам.автор

младинска

Поединечна

Метро 2

Диплома за поединечна (младинска)

93

Филип ЛАФАЗАНОВСКИ

сам.автор

младинска

Поединечна

Велосипед

 

94

Климентина ПАТЧЕ

ФК С.Н. Стив-Битола

младинска

Поединечна

Спомен

 

95

Невена ТОДОРОВСКА

ФКК Битола

младинска

Поединечна

Тапанар

Диплома за поединечна (младинска)

96

Андреј ЗЛАТАНОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

THE WITCH

 

97

Андреј РИСТЕСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

The Bench

 

98

Андреј РИСТЕСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Fishermans tale 1

 

99

Андреј РИСТЕСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Fishermans tale 2

 

100

Андреј РИСТЕСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Fishermans tale 3

 

101

Антонио БАРЛЕСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

На врвот

 

102

Антонио БАРЛЕСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Години

 

103

Горан ПОПОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Farm life

 

104

Горан ПОПОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

THE Market

 

105

Горан ПОПОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Village Child

 

106

Горан ПОПОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Memory mirror

Втора награда (младинска)

107

Димитар АТАНАСОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

PRAYER

 

108

Димитар АТАНАСОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Light in the darknes

 

109

Димитар АТАНАСОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

MOTOCROSS RACE

 

110

Јана НАУМОСКА

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Light weight

 

111

Натали ДЕСОСКА

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

MYSTERY EYE

 

112

Петар ЈАНКОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

EMI

 

113

Петар ЈАНКОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

D- LION

 

114

Петар КИРОВАКОВ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Low life

 

115

Петар КИРОВАКОВ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

YOUNG

 

116

Петар КИРОВАКОВ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

GRANDPA

 

117

Стефан КОНЕСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

LOST TRAIN

Трета награда (младинска)

118

Христијан НИКОЛОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

ON the shore

 

119

Христијан НИКОЛОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Mirror

 

120

Христијан НИКОЛОСКИ

ФКК Прилеп

младинска

Поединечна

Крушево

 

121

Ана АНДОНОВА

Фото група Чкрап

младинска

Поединечна

Другарки

Прва награда (младинска)

122

Ана АНДОНОВА

Фото група Чкрап

младинска

Поединечна

Страшен сон

 

Честитки до наградените  и благодараност до сите  учесници на 57 мото издание на „ Денови на македонска фотографија “ 2019.

Оваа статија е објавена во Вести.

Comments are closed.