Архива на авторот: FSM

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА ФОТОГРАФИЈА 2019

 

    Почитувани,  уште едни Денови на македонска фотографија се пред нас. Во духот на традицијта која ја негуваме веќе 57 години и оваа година Фото сојузот на Македонија ги повикува сите фотографи аматери и професионалци,  да земат учество на најпрестижното државно натпреварување во областа на фотографијата .

Правилата и пријавата можете да ги превземете тука.

Собрание на ФСМ 2018

Собрание на ФСМ 2018

Почитувани, на последната седница одржана на 18.11.2018 година во просториите на АМСМ во Скопје, Собранието на ФСМ со кое раководеше претседателот на ФСМ Боро Рудиќ донесе повеќе одлуки. Собранието на ФСМ го прифати мислењето на Уметничкиот совет за доделување звање „Мајстор на фотографија на ФСМ“ на Владимир Арсовски и „Кандидат мајстор на фотографија на ФСМ“ на Дејан Колевски. Собранието, исто така, го прифати барањето за прием во Фото сојузот на Македонија на Фото клубот “Широк агол„ од Штип.

Повеќе »

Арсовски фотографии

Арсовски

 

Моменти….

Визуелниот текст впишан во овој серијал на фотографии посветен на животот, е двозначен говор сочинет во знаковни дијади чија реторика се однесува на минливоста на времето како синхрона взаемност меѓу културата и природата. Преку него, Арсовски е во потрага по одговорот на прашањето: како да се естетизира навидум неестетичкото/неестетизираното или како да се естетизира непредвидливоста на животот?

Повеќе »

Жирирање ДМФ 2017

Резултати од жирирање на ДМФ 2017

Baner za sajt

Резултатите можете да ги погледнете тука

Галерија од жирирањето

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА 2017

DMF-2017-Banner-2-web

Пропозиции и пријава на следниот линк

Современа турска фотографија

Print

Почитувани членови , ве каниме на изложба на Современа турска фотографија под наслов “10 автори-10 мотиви “ во организација на ФСМ , а во соработка со Турскиот културен центар “Јунуз Емре“ , која ке се одржи на 1.12 .2016 година во Национална Галерија  на Македонија  “ Чифте амам “ во Скопје со почеток во 19.30 ч.

Фотомедиа 2016 биенале

 

fotomedia2016

Фотомедиа 2016 резултати

photomedia_2016_res

Резултатите можете да ги превземете на следниот линк