Денови на Македонската Фотографија


Денови на македонската фотографија 2018

Резултати од жирирање на ДМФ 2017

Baner za sajt

Резултатите можете да ги погледнете тука

Галерија од жирирањето

„Денови на македонска фотографија“ 2017

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА 2017

DMF-2017-Banner-2-web

Пропозиции и пријава на следниот линк

„Денови на македонска фотографија“ 2016

Кон ДМФ 2015

Неодамна се одржа завршната фаза од овогодинешните денови на македонската фотографија. Нивното 53то издание. Човек, особено ако има помалку години од самата манифестација, веројатно се подзамислува колкав товар и конотации носи самиот настан. Не верувам дека во нашава земја има манифестации кои се повеќе од прстите на рацете со толку долга традиција.

Изложбата се отвори во галерија во Куманово, како нов обид за децентрализација на културните настани од страна на ФСМ. Во голема мерка, целата логистика беше на грб на ФК Козјак кои чесно и мачно си ја завршија работата. Повеќе »

„Денови на македонска фотографија“ 2015

„Денови на македонска фотографија“ 2014

Денови на Македонската Фотографија 2013

Денови на Македонската Фотографија 2012