Самит на фотографите од бившите југословенски простори

Иако веројатно на повозрасните терминот самит ќе им поттикне некои поразлични асоцијации кога е собиранка на луѓе од бившите југословенски простори, секако дека ова е една интересна форма на контекстуализација на соверемените фотографски текови.

 

На самитот се предвидени работилници, изложби, предавања и презентација на работата на фото сојузот на Србија.

Целта според организаторите е да се надмине културната криза на овие простори како и да го реафирмира балканскиот културен простор. Да веруваме дека тоа не значи само „лесковачка“, и течности со висок процент на алкохол, туку еден вистински обид за зајакнување на врските помеѓу луѓето од нашава фела.

Повеќе можете да прочитате на страната на ФК Лесковац

Оваа статија е објавена во Вести.

One Response to Самит на фотографите од бившите југословенски простори

  1. Pingback: UPOZNAJTE SE SA DRUGIM SAMITOM FOTOGRAFA EKS JUGOSLAVIJE « Foto klub "Leskovac"