Студио симулатор

Како да го наместите светлото? Кое светло? Какво светло? Со која јачина? Оддалеченост?

Наместо да го пробувате сето тоа на лице место (читај: наместо да го испечете занаетот како што треба) во стилот на популарните апликации за паметни телефони на дланка ви е програмче за симулирање на сите светлосни услови во едно студио во кое си подесувате сценографија и три големини на просторот, до пет извори на светло и го имате резултатот во вашето виртуелно студио. Веројатно оние кои сакаат да почнат свое студио, можат а најдат корисни нешта од оваа програма. Програмата е во 2 верзии (поефтина и лимитирана и поскапа и нелимитирана). За двете имате тест период од 15 дена. ТУКА

Оваа статија е објавена во Занимливости, Фотографска техника.

Comments are closed.