Сигма DP2 Quattro

Пред извесно време Сигма ја најави најновата сензација од својата палета, три (фокални) верзии на копактно тело со APS-C  foveon сензор. Веќе неколку години се прават шеги и вицеви за експериментите на Сигма што се однесува до нивните компактни и модуларни тела. Ова е едно од нив. 

 

SIgma-DP2-Quattro-01

DP2 Quattro

Далеку од тоа дека нивните обиди на полето на иновациите, особено со foveon технологијата се наивни, но некако-навистина се неочекувани дизајните и вака, од слика, поприлично несфатливи.

Овојпат сензорот изгледа вака

quattro_solution_image

Прави доста смисла, но, ќе видиме како ќе помине на пазарот. Или ќе објавиме кои петмина во светот го купиле овој бизарен или симпатичен апарат и во која фокална верзија.

 

Оваа статија е објавена во Вести, Занимливости, Фотографска техника.

Comments are closed.