Sigma 50mm F1.4 DG HSM Art

Долго време слушавме најразлични прикаски за овој објектив.

sigmaCES_1-620x330

Конечно Sigma излезе со цена на објективот кој според нив е подобар и од познатиот 50милиметарски објектив на Zeiss, за кој ќе треба да дадете орган или нешто повеќе од 4000 евра. Сигма својот го нуди за нешто помалку од 1000 $ барем за американски пазар, односно за 949 зелени, засега за Sigma, Sony, Nikon и Canon навои.

Оваа статија е објавена во Вести, Фотографска техника.

Comments are closed.