Стара српска фотографија

Погледнете како позира Његош, Доситеј Обрадиновиќ (каква зверка!) или кнезот Михајло, кнегињата Јулија и неколку непознати ликови.

Петар_II_Петровић_Његош_,_песник_и_владика

фото: Анастас Јовановић-Петар II Петровић Његош , песник и владика

Видете ја модата од пред стотина години, начинот на претставување (портретирање) на ликовите, нивниот однос со камерата.
Уживајте

Оваа статија е објавена во Авторска фотографија, Занимливости, Научи, тагови: , .

Comments are closed.