Прекрасни стари фотографии од Прилеп, прилепчани, прилепско

ФСМ ја поздравува редакцијата на сајтот www.oldprilep.com за неверојатно ретката можност за увид во прекрасно селектирани и класифицирани стари фотографии од наше поднебје.

Крсте Гермов - Шаќир војвода

Редакцијата на сајтот „Стар Прилеп”, љубезно ни дозволи да поделиме со вас дел од нивната одлична работа која е за секаков поздрав. Покрај огромната работа на наоѓање, дигитализирање, класификација и описи… убаво подредените фотографии кои ги има во навистина голем број, се навистина ретко уживање и можност за увид во еден комплетно друг свет. Тој свет, веруваме е уште побогат, доколку го гледаат очи на фотографи.

Погледнете ги дел од галериите на:

Прилеп
Познати прилепчани
Војводи, комити, револуционери, херои
Занаети
Прилепско

И секако, целокупниот фонд на фотографии, можете да ги погледнете на www.oldprilep.com

Оваа статија е објавена во Разно.

Comments are closed.