Резултати од жирирањето на ДМФ 2012

Почитувани,

Во конструктивна атмосфера и дружба помеѓу бројни пријатели и љубители на фотографската уметност, во просториите на Кинотеката на Македонија, во саботата, 19.05.2012 година, се одржа жирирањето на овогодинешниот празник – јубилејните 50ти Денови на Македонската Фотографија 2012. Од навистина изненадувачки зголемениот интерес, особено од млади како и независни автори и авторки, жирито имаше тешка задача да избере стотина фотографии кои ќе ја претставуваат овогодинешната поставка. Фото сојузот им честита на сите учесници на овогодинешниот празник на нашата фотографија. Тука, можете да ги погледнете резултатите од жирирањето.

Оваа статија е објавена во Вести.