52 Мајстори на фотографијата – Двејн Мајклс

„Јас сум заинтересиран во природата на нештата. Природата на нештото е сосем различно од тоа како тоа изгледа. “ Двејн Мајклс. 
Двејн Мајклс е американски фотограф. Често работи со фото-секвенци во кои вметнува текст истражувајќи ги феномените на смртта, полот и сексуалноста. Во 1960 година, Двејн Мајклс работел како хонорарен моден фотограф и портретист.

 

018-Duane-MICHALS

© Duane Michals, Chance Meeting, 1970

Работејќи со наместени сцени, тој експериментирал со повеќекратни експозиции, со секвенци и комбинирал текст и цртежи со неговите фотографии. Негови попознати книги се „Секвенци“ (1970) и „Ерос и Танатос“ (1992).


Драги Неделчевски –
Фото сојуз на Македонија, 2014 година

Оваа статија е објавена во Авторска фотографија, Занимливости, Научи, тагови: , .

Comments are closed.