Фотомедиа 2016 пропозиции

Photomedia_2016_FSM_banner

Пропозициите можете да ги превземете на следниот линк

Пропозиции и пријава за ДМФ 2016

Пропозициите и пријавата може да ја симнете на следниов линк

banner-za-DMF-2016-Ohrid

Резултати од изложба “Зимски Салон 2016“

Резултати од изложбата овде

rezu

Фото клуб Елема објавува конкурс за 2-ра МЕЃУКЛУБСКА ИЗЛОЖБА “ Зимски салон 2016”

 

Формуларот за учество може да го симнете овде.

Print

ГОДИШНА ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ НА ФКК БИТОЛА 2015

На 11-ти Декември во изложбениот простор Магаза, ќе се одржи четвртата клупска изложба на „ФКК Битола“. Изложбата полека но сигурно прераснува во традиционална, со тоа што ако на почетокот беше предизвик да се анимира поголем аудиториум, денес, откако таа цел е постигната се наметнува предизвикот истиот да се зголеми. Организирањето на една ваква изложба сама по себе носи предизвици, не само во координирањето на 20-тина автори кои ќе излагаат свои фотографии туку и во настојувањето да се одржи квалитетот од претходните години како и истиот да се надмини.
Оваа година акцентот е ставен на помладите автори, кои се нова движечка сила во „ФКК Битола“ и кои низ активностите на клубот, неговите работилници како и со постојаната присутност во излагачката дејност во светот на фотографијата, веќе се градат како препознатливи автори чии дела освојуваат се поголем број на награди и признанија.

pokana

Современа словенечка фотографија

Во понеделник, 09.11.2015 година, во 20.00 часот, во НГМ – Чифте Амам ќе се отвори изложбата на фотографии, насловена како „Современа словенечка фотографија“. Организатор е Фото сојузот на Македонија, кој по поставката „Бисери на српската фотографија 1945-2000“, „Современа бугарска фотографија 2000-2015“ ја претставува оваа изложба пред македонската јавност. Пред македонската публика се претставуваат 38 современи словенечки автори со 62 фотографии, во избор на уметничкиот совет на Фото сојузот на Словенија. Повеќе »

Изложба на Александар Кондев

Ретроспективна изложба на Александар Кондев, во Чифте Амам, се отвора на четврти ноември, во 20.00 часот. Повеќе »

Кон ДМФ 2015

Неодамна се одржа завршната фаза од овогодинешните денови на македонската фотографија. Нивното 53то издание. Човек, особено ако има помалку години од самата манифестација, веројатно се подзамислува колкав товар и конотации носи самиот настан. Не верувам дека во нашава земја има манифестации кои се повеќе од прстите на рацете со толку долга традиција.

Изложбата се отвори во галерија во Куманово, како нов обид за децентрализација на културните настани од страна на ФСМ. Во голема мерка, целата логистика беше на грб на ФК Козјак кои чесно и мачно си ја завршија работата. Повеќе »

„Чкрап!“ ФОТОГРАФИИ 2015 x 12

Фото група „Чкрап!“ од Тетово. Ова чудно име („Чкрап!“), веќе подолго време е препознатлив „бренд“ во фотографските кругови во Македонија. Повеќе »

Објавете фотка на National Geographic Traveler

Сакате ваша фотографија на ова култно списание? Повеќе »