Научи


Бесплатно фото списание

На линкот подолу можете да ги симнете електронските изданија на списанието Foto4All.

Повеќе »

52 Мајстори на фотографијата – Август Зандер

„Во фотографијата нема сенки што не можат да бидат осветлени. “Август Зандер Повеќе »

Tagged ,

Еротска фотографија (18+)

За некои тоа можеби звучи неверојатно, но скоро од самите почетоци на Повеќе »

Интевју со Катерина Плотникова

На дел од познатите портали за фотографија, во последно време е своевиден хит фотографиите на Катерина Плотникова, особено нејзините бјаковито-типично руски- Повеќе »

Рекламен спот за Nikon D4S

Погледнете го убаво спакуваното видео за новиот Nikon D4S. Покрај тоа што самото по себе е уживање да се гледа, има и што да се научи. Повеќе »

Tagged

52 Мајстори на фотографијата – Александар Родченко

„Мора да се снимат неколку различни фотографии од предметот на снимањето, од различни точки на гледање и ово различни ситуации, да се разгледа предметот од сите страни, а не постојано да го гледаме низ иста клучалка.“ Александар Родченко Повеќе »

52 Мајстори на фотографијата – Дајен Арбас

„Фотографијата е тајна за тајната. Колку повеќе ти кажува, толку помалку знаеш.“ Дајен Арбас.

Повеќе »

52 Мајстори на фотографијата – Роберт Френк

„Секоја фотографија мора да има една карактеристика, а тоа е човечноста на моментот. Ова е реализам во фотографијата. Но, реализмот не е доволен. Покрај него мора да постои и визија, и тоагш овие два елемента ја сочинуваат добрата фотографија.“  Повеќе »

Tagged , ,

52 Мајстори на фотографијата – Дејвид Лашапел

„Луѓето велат дека фотографиите не лажат. Моите лажат.“ Дејвид Лашапел
Дејвид Лашапел е меѓународно познат по неговиот исклучителен талент во комбинирање на хипер-реалистичната естетика со субверзивни општествени пораки.  Повеќе »

52 Мајстори на фотографијата – Ени Лебовиц

„Она што го гледате на моите фотографии е тоа дека јас не се плашам да се заљубам во овие луѓе.“ Ени Лебовиц.  Повеќе »

Tagged ,